Channel Kwetsbare Gezinnen

Landelijk channel

Vraag

29 maart 2021
Begeleider

“Hoe kunnen mensen verhuizen/woningruil doen in de coronatijd?”

In verband met de veiligheid voor zowel kinderen als ouders is het van belang dat ze gaan verhuizen. Moeder is zwanger en het levert haar veel stress op. Het kan uit de hand lopen in de buurt vanwege onveilige situaties. Woningruil mag niet in verband met corona, maar als je als huurder wel reageert, kan dit wel. Is hier geen oplossing voor? Client reageert wel op huurwoningen. 

#Kind en Jeugd #Wijk en wonen #Sociaal en gezond
Wijkconsulent

Hoi Paula,

Bij Mooiland is het mogelijk om een aanvraag tot woningruil in te dienen. Meer informatie hierover vind je via https://www.mooiland.nl/woningruil. Indien je meer informatie nodig hebt of eens wilt sparren over de situatie kun je ook contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,
Job Linskens
Wijkconsulent Mooiland

Manager Sociaal Beheer en Incasso

Dag Paula,

Het klopt dat wij niet standaard woningruil toestaan nu in corona tijd, omdat het allemaal contactmomenten zijn. Echter wanneer de nood hoog is en het echt nodig is dat er iets gebeurt en we een win-win -win situatie kunnen creëren, maken we soms wel een uitzondering. Neem contact op met de wijkbeheerder van BrabantWonen in jouw wijk (tenminste als je wil gaan ruilen met een woning waar BrabantWonen verhuurder van is) en bespreek samen of er iets mogelijk is.

Groet, Bauke Lagarde

Ambulant Persoonlijk Begeleider

Ik zou in gesprek gaan met de woningbouwvereniging en de situatie uit een zetten, wel met toestemming van het gezin. Indien nodig ook het sociaal wijkteam laten meedenken en mee samenwerken.